Home»Wie we zijn»Publicaties»Nieuws»Bericht
Artikel afdrukken Artikel doorsturen
6 miljoen euro voor energiemaatregelen bij sportclubs
03-01-2018

Vanaf vandaag (2 januari 2018) kunnen sportclubs weer subsidie aanvragen voor investeringen in energiebesparing of duurzame energie. Het beschikbare subsidiebudget voor 2018 is 6 miljoen euro. Dat staat in de Regeling openstelling EZK-subsidies 2018.

Verhoging subsidie bij energieadvies
Sportclubs kunnen voor investeringen van meer dan 3.000 euro in energiebesparing of duurzame energie subsidie aanvragen. Als de stichting of vereniging eerst een energieadvies laat opstellen, dan kan de subsidie met 500 euro worden verhoogd.

Ook is het mogelijk voor verenigingen om bij de Stichting Waarborgfonds Sport een borgstelling te krijgen voor een lening waarmee zij de investeringen doen.

LED verlichting, isolatie, zonnepanelen en zonneboilers
Doel van de regeling is om energiebesparende maatregelen en duurzame energie te stimuleren bij sportaccommodaties. Voor sportverenigingen is de energierekening zo’n 10-20% van de begroting. Hier zij vaak winst op behalen. De aanvragers kunnen subsidie aanvragen maatregelen zoals: led-verlichting, isolatie, zonnepanelen, zonneboilers.

Maatregelenlijst
Maatregelen die in aanmerking komen voor subsidie staan op de maatregellijst. Deze bevat een opsomming van maatregelen op het gebied van: verlichting, verwarming en ventilatie, water, bouwkundige maatregelen en duurzame energie

RVO.nl voert de subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties uit. Hoewel het subsidiebudget afkomstig is van het ministerie van VWS, valt de subsidieregeling onder de Kaderwet EZK-subsidies. De subsidieregeling loopt van 2016 t/m 2020. Jaarlijks wordt er een budget beschikbaar gesteld.

Meer weten?

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld