Home»Wie we zijn»Publicaties»Nieuws»Bericht
Artikel afdrukken Artikel doorsturen
De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld.
03-10-2017

HakenWat is de bedoeling? In 2018 - als Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa is- willen we de wereld laten zien wat "Iepen Mienskip"(het thema van dat jaar) is door de grootste gehaakte deken van de wereld neer te leggen die de kracht, warmte, diversiteit, verbondenheid en kleurrijkheid van onze samenleving visualiseert. Die grote deken bestaat uit (naar wij streven) 10.000 stuks gehaakte éénpersoonsdekens die op de hoeken aan elkaar gekoppeld worden. Na de uitdaging worden de dekens geschonken aan Goede Doelen die de dekens rechtstreeks uitdelen aan mensen die ze nodig hebben. Op deze manier loopt de "rode draad" door van het bolletje wol waarmee je begint tot de mens die de deken ontvangt.

Waarom is het belangrijk? In de vaart der welvaart zijn we het samen uit de samenleving vergeten mee te nemen. Juist nu ontdekken we als burger in de transformatie naar een participatie samenleving hoe belangrijk, nuttig en waardevol een sociaal netwerk is. Maar hoe deden we dat ook al weer? Hoe onderhoud je zo'n netwerk en wat kan je er mee? Door samen te haken deel je tijd en kennis met elkaar en leer je elkaar op zodanige wijze kennen dat je elkaar (indien nodig) hulp kan vragen en kan bieden.

Hoe kunnen mensen meedoen? Je kan op 3 manieren meedoen:

1. Ten eerste kan je een of meedere granny squares (Beppes Blokjes) haken in de maat 10x10 cm en die opsturen naar de inleverpunten in de buurt. Zie hiervoor op de facebookpagina van Haak je aan? Haken is verbinden. en De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Dat zijn bijvoorbeeld verzorgingshuizen waar haakgroepen zijn die er een deken van 140x200 cm van maken.
2. Ten tweede kan je ook met een groep, je buren, vrienden, sportclub, zangkoor, tuinvereniging of collega's samen een deken haken. Materiaal, kleur en patroon zijn vrij naar keuze als de maat van de deken van 140x200 cm is. Ook deze dekens kan je inleveren bij de inleverpunten.
3. Tenslotte kan je je talent of netwerk inzetten als je niet kunt/wilt haken. We zoeken naar mensen die ons helpen bij communicatie, logisitiek, etc.Iedereen kan meedoen, iedereen is van waarde! Kijk op de facebookpagina's "Haak je aan? Haken is verbinden" en "De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld" voor informatie, events en foto's van dekens die al klaar zijn.


Op de facebookpagina @samenhaken (alias voor Haak je aan? Haken is verbinden) staat alle info, events en weetjes.
Op de facebookpagina @GGDW2018 (alias voor De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld) staan de foto's van de dekens die al klaar zijn.
Elke dag is er een "deken vd dag" op Twitter via #GGDW

Overijsselaar Karin Stins is betrokken bij een aantal groepen, waarvan u hieronder een paar foto's ziet. (klik op een foto voor een vergroting).

Haken1  Haken2  Haken3  Haken4

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld