Home»Wie we zijn»Publicaties»Nieuws

Nieuws

03-1-2018

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

03-1-2018

Vanaf vandaag (2 januari 2018) kunnen sportclubs weer subsidie aanvragen voor investeringen in energiebesparing of duurzame energie. Het beschikbare subsidiebudget voor 2018 is 6 miljoen euro. Dat staat in de Regeling openstelling EZK-subsidies 2018.

21-12-2017

Het VN verdrag voor mensen met een beperking is in juli 2016 geratificeerd. Dit betekent dat er een extra inspanning is voor gemeenten om ervoor te zorgen dat alle inwoners volwaardig kunnen meedoen in de samenleving.

Doel van het VN-verdrag
Mensen met een beperking worden opgenomen in de inclusieve samenleving en kunnen onbeperkt hieraan deelnemen. Het verdrag geldt voor iedereen met een beperking(zintuiglijk, lichamelijk, verstandelijk, psychisch, etc.) en voor alle levensterreinen (o.a. onderwijs, zorg, sport, werk, mobiliteit).

Netwerkbijeenkomst
Op 23 januari 2018 kan men op een bijeenkomst geïnformeerd worden over dit VN-verdrag en op welke manier de gemeente hieraan uitvoering kan geven.
Meer informatie over de netwerkbijeenkomst, locatie, tijdstip en aanmelden.

04-12-2017

Op 8 december staat Luttenberg in het teken van sociale experimenten. Hier komen op het Durf te Doen Festival initiatiefnemers samen die zich sterk maken voor het ‘goede leven’ in Overijssel. Ook Martijn Wubbolts van de Deventer Stichting Tevreden Spelen. Zijn mening is duidelijk: “Buurten, dorpen en steden zijn onze gedeelde leefruimtes: we moeten er fundamenteel anders mee omgaan. Nieuwe methodes, veranderende samenwerking tussen inwoners en overheid en een andere kijk op ruimtelijke planning. Samen werken aan sociale kwaliteit gaat met vallen en opstaan. Het maakt elke partij kwetsbaar en dat is mooi!”

30-11-2017

De kracht van de buurtsportcoach; nu en in de toekomst

Datum:  dinsdagmiddag 19 december Logo
Locatie: IISPA Almelo
Voor wie:


 

ambtenaren sport;
coördinatoren van de buurtsportcoaches; 
buurtsportcoaches

De Buurtsportcoach Academy organiseert op dinsdagmiddag 19 december de bijeenkomst 'De kracht van de buurtsportcoach: nu en in de toekomst'. De bijeenkomst vindt plaats van 13.00 - 16.30 uur in de IISPA te Almelo. Ambtenaren sport, coördinatoren, buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen zijn van harte welkom om met elkaar in gesprek te gaan over de rol van de buurtsportcoach.

15-11-2017

Het Oranje Fonds kent sinds 2003 zijn jaarlijkse prijs, de Appeltjes van Oranje, toe. Dit jaar zoekt het Oranje Fonds voor de Appeltjes van Oranje de jongere generatie, tot 35 jaar. Jongeren die iets zien gebeuren in de samenleving en daar een mooi project voor starten. Samen met collega’s en vrijwilligers zorgen ze vanuit hun organisatie voor contact tussen en meedoen van (kwetsbare) anderen. Heb of ken jij een initiatief? Doe dan mee. Voor meer informatie zie de website van het Oranje Fonds.

4 pagina's1 2 3 4 > »

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld