Home»Wie we zijn»Publicaties»Nieuws

Nieuws

17-10-2017

Tijdens de Overijsselse Sportontmoeting op donderdag 5 oktober jl. is er de sessie 'Duurzaam maatschappelijk vastgoed' georganiseerd. Doel van de sessie was kennisdeling en inspiratie krijgen rondom het thema duurzaam maatschappelijk vastgoed. De uitkomsten van deze sessie zijn verwerkt in een kleine rapportage. Download hem hier

10-10-2017

Save the date!
Op donderdagmiddag 16 november 2017 is er een bijeenkomst in Zwolle voor ambtenaren, raadsleden en wethouders in Overijssel.
Centraal tijdens deze bijeenkomst staan de burgerinitiatieven in de Overijsselse gemeenten.

Wilt u meer weten over deze bijeenkomst, klik dan hier

Het burgerinitiatief als bedrijf

03-10-2017

HakenWat is de bedoeling? In 2018 - als Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa is- willen we de wereld laten zien wat "Iepen Mienskip"(het thema van dat jaar) is door de grootste gehaakte deken van de wereld neer te leggen die de kracht, warmte, diversiteit, verbondenheid en kleurrijkheid van onze samenleving visualiseert. Die grote deken bestaat uit (naar wij streven) 10.000 stuks gehaakte éénpersoonsdekens die op de hoeken aan elkaar gekoppeld worden. Na de uitdaging worden de dekens geschonken aan Goede Doelen die de dekens rechtstreeks uitdelen aan mensen die ze nodig hebben. Op deze manier loopt de "rode draad" door van het bolletje wol waarmee je begint tot de mens die de deken ontvangt.

27-9-2017

In 2016 bleek het Durf te Doen festival een feestje met ruim 200 deelnemers en zo’n 50 optredens, workshops, trainingen, pitches en veel informele ontmoetingen. Een festival voor, door en over lokaal initiatief.
We gaan het daarom in 2017 gewoon opnieuw organiseren: dat zal zijn op vrijdag 8 december 2017, bij dorpshuis Elckerlyc in Luttenberg. Reken weer op een inspirerende dag waar je met leuke ideeën, uitgebreid netwerk en frisse energie vandaan komt. De eerste sprekers zijn al geboekt, waaronder de Achterhoekse inspirator Linda Commandeur.

Als je iets wilt komen vertellen over jullie eigen initiatief: stuur een mail naar bijeenkomsten@askoverijssel.nl.

13-9-2017

Buurtsportcoach AcademyBen jij combinatiefunctionaris of buurtsportcoach? Kom dan op donderdag 5 oktober a.s. naar de Buurtsportcoach Academy in Zwolle. Net als de afgelopen jaren combineren we de Buurtsportcoach Academy (9.00 - 12.00 uur) met de jaarlijkse Overijsselse Sportontmoeting (12.00 - 17.00 uur). Tijdens de Buurtsportcoach Academy kun je kiezen uit twee masterclasses.

12-9-2017

De provincie organiseert voor de derde keer de Prijsvraag Groen, Groener, Groenst. Deze derde editie staat in het teken van vergroening van de schoolomgeving. Dit jaar kunnen basisscholen in Overijssel meedingen naar de hoofdprijs ‘Het groenste schoolplein van Overijssel’. Alle basisscholen in de provincie worden uitgedaagd om hun leerlingen een ontwerp te laten maken voor het groenste schoolplein, waarop ruimte is voor bijvoorbeeld natuurlijk spelen en natuureducatie, maar waar ook planten en dieren zich thuis voelen en dat ook buiten schooltijden een speel- en ontmoetingsfunctie voor de buurt kan vervullen.

5 pagina's1 2 3 4 5 > »

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld