Over ASK / Samen Voor Elkaar

De Alliantie Sociale Kwaliteit (ASK) Overijssel is een open netwerk voor alle doeners en denkers die hun buurt, dorp of stad socialer en leefbaarder willen maken. Hier vindt u onafhankelijke kennis, belangrijke contacten en inspiratie. Wij delen ervaringen, stimuleren vraag en aanbod, verbinden mensen en ideeën en helpen bij het vinden van financiering. Samen maken we de waarde en de kracht van een sociaal Overijssel zichtbaar! Sinds de zomer van 2019 is de naam gewijzigd naar Samen Voor Elkaar Overijssel. 

Wat is Sociale Kwaliteit nou precies? Bekijk het filmpje! 

Het begrip Sociale Kwaliteit is één van de speerpunten in het coalitieakkoord 'Overijssel Werkt' van de provincie Overijssel. Sociale kwaliteit is een breed, omvangrijk en dynamisch begrip dat veel invullingen kent. De mate waarin burgers kunnen participeren en deelnemen aan het sociaal-economisch leven in de provincie Overijssel is daarvan de kern. 'Iedereen doet mee!' is de ambitie die de provincie Overijssel centraal stelt.

De provincie Overijssel wil sociale kwaliteit een impuls geven, hierbij is één van de speerpunten het ontwikkelen van het Open Netwerk Overijssel. Op dit online platform worden nieuwe ideeën en initiatieven opgehaald en gedeeld, nieuwe verbindingen gelegd (netwerk) en delen we kennis met elkaar (kennisbank en werkgroepen).

Deze organisaties kunnen je ondersteunen in elke fase: van beginnend idee tot succesvol project. Onze deskundigen leveren onder meer maatwerk als het gaat om projectplannen, subsidieaanvragen, marketing en communicatie, werving vrijwilligers of stroomlijnen van processen.

Wij zitten voor je klaar!

Helpdesk telefoonnummer:  0900-1401

HomeThema'sDeelnemersOver 'Samen voor Elkaar'
Bijdragen