Samen werken we aan het goede leven in Overijssel

Stel je vraag of deel je kennis en ervaring met 321 deelnemers

De helpdesk van 'Samen voor Elkaar' is te bereiken via 0529-478180

Bouw mee aan een sociaal Overijssel!

Namens vrijwilligers Stichting Wortel; bericht graag ruimhartig delen voor meer bekendheid

Worteltuin Een worteltuin is een plek waar kinderen hun familie, die ze om verschillende redenen niet zo vaak zien, kunnen ontmoeten. Ze kunnen er zitten, spelen, ontdekken of gewoon zijn. De tuin is een veilige, laagdrempelige plek, die wordt aangeboden door mensen die het belangrijk vinden dat...

Jonge mantelzorger vriendelijke school

In de periode van januari 2016 t/m december 2018 heeft Stichting Evenmens op een aantal (basis)scholen, met een subsidie van de Provincie, meer aandacht en begrip gekweekt voor jonge mantelzorgers.

Frissere uitstraling en meer interactie op platform ASK Overijssel

Het Platform ASK Overijssel krijgt een nieuwe impuls. Na een pilotperiode krijg het platform nu een frissere uitstraling, wordt het nog gebruiksvriendelijker en wellicht komt er zelfs een nieuwe naam. Lees meer

After Summer School - (gratis) workshops voor bewoners(-initiatieven)!

23 september 2019 - 27 september 2019
Overig

Ervaringsdeskundig maatje voor jonge mantelzorgers

In de periode van 1 januari 2016 t/m 31 december 2018 heeft Stichting Evenmens, met een subsidie van de Provincie Overijssel, in totaal 53 jonge mantelzorgers ondersteund door een maatje te koppelen.

Inspiratieboekje

Steeds meer mensen in Nederland steken de handen uit de mouwen en starten samen een bewonersinitiatief. Laat je inspireren...

Dingetje doen

Pleur dat handvest neer en dat gaat zijn dingetje doen.’ Na een levendige discussie zijn er ze uit uit. Een groep initiatiefnemers wil hun bevlogenheid en ervaring inzetten voor een betere samenwerking tussen initiatieven en overheden.

Burgerinitiatief zorgt voor uniek woonaanbod in Luttenberg

Zes jaar geleden trokken een aantal inwoners van Luttenberg de stoute schoenen aan. Door middel van een burgerinitiatief wilden zij voorkomen dat het klooster Maria-Oord ging verdwijnen. Met succes!

Toolkit nieuwe initiatieven

Deze site gaat binnenkort grondig op de schop. Eén van de functies in voorbereiding is een toolkit met praktische instrumenten voor nieuwe initiatieven.
HomeThema'sDeelnemersOver 'Samen voor Elkaar'
Bijdragen