Samen werken we aan het goede leven in Overijssel

Stel je vraag of deel je kennis en ervaring met 326 deelnemers

De helpdesk van 'Samen voor Elkaar' is te bereiken via 0529-478180

Bouw mee aan een sociaal Overijssel!

Jongeren willen in de gemeente Tubbergen blijven wonen

Is sociale projectontwikkeling de oplossing om jongeren te kunnen laten blijven wonen in de dorpen waar hun roots ligt? In de gemeente Tubbergen denken ze van wel.

Wesepe werkt aan bijzonder voorzieningenhart

In Wesepe zijn een aantal centraal gelegen panden met een maatschappelijke functie aan vernieuwing toe. Samen met de inwoners werkt het dorp aan een nieuw voorzieningenhart

Nationale Diabetes Challenge Wierden en Enter richt zich op een fitte vitale toekomst

Wierden en Enter maken de stap naar een gezonde en fitte toekomst en doen mee aan de Nationale Diabetes Challange (NDC). Diverse organisaties uit verschillende sectoren werken hiervoor samen.

Save the date: Buurtsportcoach Academy studie 2-daagse

20 november 2019 - 21 november 2019
Enschede
Training

Cursus Sociale Hygiene

De OVKK organiseert voor vrijwilligers die actief zijn in een dorpshuis of accommodatie waar alcohol geschonken een cursus Sociale Hygiëne. De cursus word op twee locaties gegeven in oktober en november. 

Sport en bewegen als middel voor integratie

In Overijssel is het project Wereldmeiden van start gegaan, om vluchtelingenmeiden door middel van de kracht van sport en bewegen te laten integreren in de Nederlandse samenleving.

Van ASK naar Samen Voor Elkaar

U heeft het wellicht al opgemerkt. ASK Overijssel houdt als naamgeving voor dit platform op te bestaan. In een aantal stappen gaan we over naar de nieuwe naam en vormgeving Samen Voor Elkaar Overijssel.

Droom voor je buurt? Doe mee met Kern met Pit

Wil je ook graag een buurtmoestuin, een speeltuin of een kunstproject in je wijk opzetten? Of heb je een ander idee voor je buurt? Dan is het nu tijd voor actie!

Droom voor je buurt? Doe mee met Kern met Pit

Wil je ook graag een buurtmoestuin, een speeltuin of een kunstproject in je wijk opzetten? Of heb je een ander idee voor je buurt? Dan is het nu tijd voor actie! Kern met Pit daagt je uit om binnen een jaar

Inwoners Saasveld centraal bij aanpak dorpsondersteuner

Saasveld is van start gegaan met een dorpsondersteuner. Bijzonder bij de aanpak in dit dorp is dat de inwoners aangeven met welke thema’s de dorpsondersteuner onderweg is.

Kleine Kernen Spel helpt kijken naar toekomst dorpen

Dorpen die na willen denken over hun rol, nu en in de toekomst, kunnen het Kleine Kernen Spel lenen bij de OVKK. De eerste 10 dorpen die zich aanmelden kunnen we gratis begeleiding bieden bij het spelen van h

Samenwerking leidt tot ontmoetingspark

In Enschede draait het concept Ontmoetingscluster. Tom van Veen is Ontmoetingscluster Manager bij voetbalclub CVV Sparta en werkt samen met andere verenigingen en organisaties aan een bruisende wijk.

Gebiedsontwikkeling is net als vissen...

Gooi eens een hengel uit!
HomeThema'sDeelnemersOver 'Samen voor Elkaar'
Bijdragen